Rebelové ze Starého Plzence ovládnou ve středu lochotínský amfiteátr

Zoologická a botanická zahrada města Plzně, to nejsou jen mláďata, nová zvířata, další botanické expozice, křtiny, ale také ročně desítky environmentálních, kulturních a dalších akcí.

„Již třetím rokem pořádáme koncem června, letos v těsné spolupráci s Městem Plzní a jejími hlavními obvody, pod názvem Děti baví děti v Lochotínském amfiteátru velké rozloučení se školním rokem. Na programu bude muzikál Rebelové v podání dětí ze ZUŠ  ve Starém Plzenci a ZŠ ve Spáleném Pořičí a dále promítání environmentálních filmů. Vstupné na program a do zoologické a botanické zahrady hradí za plzeňské  školy jednotlivé městské obvody,“ sdělil mluvčí ZOO František Hykeš.

Letošní program Děti baví děti se v Lochotínském amfiteátru uskuteční ve středu 28. 6. 2017 od 9, 30 hodin. V první části uvidí školáci muzikál Rebelové, jehož autorem a současně i režisérem je učitel Základní umělecké školy ve Starém Plzenci Roman Škala.

„Diváky čeká živé vystoupení podle filmové verze Rebelové, ale děj jsme přesunuli do základní školy. To znamená, že jednotlivé scény se odehrávají například ve třídě, na koupališti nebo doma. Je důležité připomenout, že choreografii si děti utvářely samy v průběhu nácviku. Na scéně se objeví i řada tzv. retro předmětů. Náš muzikál má čtyři taneční vstupy a 15 hudebních, a to vše bez přestávky,“ sdělil režisér Škala.

V lochotínském amfiteátru tak vystoupí přibližně 50 dětí, z toho je 15 členů kapely.

(jm)

 

 

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *