V Hrádku vystavují betlémy. Přispěli místní i členové spolku Betlémáři Plzeňska

http://plzen.cz/wp-content/uploads/2014/11/plzen_cz_1417269808_betl%C3%A9m-%C5%BDihobce.jpg-689x357.png

Křesťanské sdružení Immanuel ve spolupráci s Domem kultury města Hrádek přichystalo na třetí adventní víkend výstavu betlémů v předsálí Domu kultury. Na výstavu přispějí se svých sbírek členové spolku Betlemáři Plzeňska.

Můžete se těšit na vyřezávané dřevěné betlémy, které vyrábí betlémář Ing. Zdeněk Mann z Vitinky u Rokycan, papírové betlémy včetně reprintů starých betlémů (poprvé vydaných před více než 150 lety), na výstavě najdete i informace o historii betlémů, sbírku vánočních předmětů  paní J. Hánové z Rokycan. Svými betlémy také přispěla paní Sieberová, rodačka z Hrádku, v současnosti ředitelka Klatovského muzea.

Reprinty starých betlémů poskytl Tomáš Faltys, který zařídil jejich vytištění pro podporu vybudování muzea betlémů v tvrzi v Čachrově na Šumavě. Pokud by Vás na výstavě zaujaly, je možné si je u něj objednat. Krásný je třeba Starý betlém ze Šumavy se zasněženou krajinou.

Také vy můžete svůj betlém vystavit na naší výstavě. Přineste jej, aby si jej mohli prohlédnout i ostatní návštěvníci výstavy. Na své si přijdou i děti, můžou si zde vyrobit několik svých betlémků. Po celou dobu otevření výstavy bude u betlémů někdo přítomen.

Pro veřejnost bude výstava otevřena od pátku do neděle 11. prosince. V sobotu a neděli je výstava otevřena od 9 do 17 hodin.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *