Plzeňská zoo se promění v ochranářskou archu. May Day podpoří chřástala polního

Na Prvního máje se od 10 hodin promění Zoologická a botanická zahrada v ochranářskou archu a bude společně se školami, záchranářskými organizacemi a dobrovolnými nadšenci burcovat veřejnost k uvědomění. Výtěžkem z této akce bude podpořen místní projekt nazvaný Ochrana chřástala polního v Plzeňském kraji.

Všichni jsme vzájemně propojeni. I vy jste součástí vzrušující pavučiny života, zahrnující milióny druhů rostlin a živočichů. Tomu říkáme biodiverzita. Ale ta biodiverzita se nám v poslední době rychle zmenšuje, což ohrožuje existenci naší planety, včetně lidí a zvířat, kteří na ní žijí. Tento proces můžeme pomoci zpomalit! Svět lze uchovat vhodným pro život, když pro něj každý den něco uděláme.

Co uděláte dnes?

Pokud nevíte, přijďte se inspirovat …

Od 10.00 do 17.00 Vám žáci a studenti představí své vlastní aktivity, které přispívají k ochraně pestrosti přírody kolem nás. Pomáhají udržovat původní a domácí druhy rostlin, zamýšlejí se nad zavlečenými druhy, poukazují na úbytek druhů a vysvětlují jaký to vše má vliv na zdravé ekosystémy.

Své stanoviště zde bude mít také ČSOP Spálené Poříčí i Techmania Sciece Center Plzeň.

V areálu zahrady bude také pro veřejnost 10 zastavení na interaktivní stezce, nad výběhem tygrů bude speciální dovednostní disciplína, a to střelba z kuše. Slavnostní vyvrcholení proběhne od 13 hodin v Lochotínském amfiteátru, kde vás přivítají letové ukázky včel a dále proběhne odměňování výherců za úspěšné splnění interaktivní stezky, ale především poděkování školám a nadšencům za desetiletou spolupráci při těchto ochranářských kampaních. Letos poprvé využijeme nové plazmové obrazovky k prezentaci celé kampaně přímo v Lochotínském amfiteátru.

Všem doporučujeme si připravit včelí kostým, neboť právě ve 13.00 proběhne společné rojení v Lochotínském amfiteátru.

“Prožijte první máj s námi! Těšíme se na vás,” zve plzeňská zoo.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *