Festival Finále potěšil nemocné děti pohádkou Řachanda

Hodně legrace, nevšední zážitek a alespoň krátké zapomenutí na zdravotní problémy. To všechno přinesla dětským pacientům Fakultní nemocnice v Plzni projekce nové české pohádky Řachanda. Přímo v nemocnici se konala 6. dubna pod hlavičkou filmového festivalu Finále Plzeň. Řachanda byla už druhá pohádka, kterou takto mohly nemocné děti zhlédnout díky vzájemné spolupráci FN Plzeň a festivalu Finále Plzeň, který nazvali FILMOTERAPIE. Při odchodu si malí pacienti odnesli i malé dárky s tématikou právě promítnuté pohádky.

Spolupráce Finále Plzeň a Fakultní nemocnice v Plzni ovšem touto akcí nekončí. „V budoucnu bychom rádi na promítání pro dětské pacienty navázali projekcemi nových českých filmů v prostorách nemocnice i pro dospělé,“ uvedla ředitelka festivalu Eva Veruňková Košařová. První film dospělí pacienti uvidí v průběhu festivalového týdnu.

Letošní 29. ročník Finále Plzeň se uskuteční v termínu 15. – 21. 4. 2016. Program se odehraje v Měšťanské besedě v Plzni, ale také v DEPO2015 a na dalších méně tradičních místech.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *