Festival čokolády, jarmark nebo výlov rybníka. Tipy na poslední říjnový víkend a státní svátek

Před námi je poslední říjnový víkend, který bude spojený se státním svátkem. Kde si užít barevný podzim a k tomu nějakou zajímavou akci? Anytime přináší pár tipů.

Plzeňské oslavy vzniku republiky, 28. října

Každoročně se v Plzni konají oslavy výročí vzniku republiky, kdy se místním i turistům otevřou zajímavá místa a turistické atrakce, a to buď zcela zdarma anebo za symbolickou cenu. Celodenní program nabízí komentované prohlídky, exkurze, návštěvy zahrad, okružní jízdy historickými vozy městské dopravy, festival pouličního jídla i sportovní aktivity. Akce tradičně v podvečer vyvrcholí slavnostním ohňostrojem na náměstí Republiky.

Výlov rybníka Amerika u Františkových Lázní, 27. – 28. října

Podzim je typickým období pro výlov rybníků. Tradiční výlov se uskuteční na rybníku Amerika u Františkových Lázních poslední říjnovou neděli a pondělí. Těšit se můžete na nevšední podívanou, na které můžete obdivovat um desítky rybářů, živé kapříky, amury, štiky, ale také rybí specialitky. Na hrázi bude zajištěn prodej živých a uzených ryb včetně občerstvení. V nabídce bude kapr, amur, pstruh, tolstolobik, tradičně uzená ryba. Rybník Amerika se rozkládá na ploše téměř 60 hektarů. Jde o rybník chovný, který patří do rozlehlé rybniční soustavy rozprostřené ve stejnojmenném lesoparku na okraji Františkových Lázní. Na břehu rybníka byla v roce 1898 postavena romantická výletní restaurace, později přibyla zoologická zahrada, dále se zde nachází pláž a půjčovna loděk. V celé oblasti hnízdí velké množství vzácných vodních ptáků. Výlov rybníka je v neděli od 8:30 – 16 hodin a pondělí od 8:30 – 14 hodin.

Podzimní jarmark Průhonice, 28. října

Oslavte příchod podzimu jedinečnou kombinací tradic, řemesel a skvělého jídla. Tradiční podzimní jarmark v Průhonicích slibuje příjemný zážitek pro všechny věkové kategorie. Ve sváteční pondělí 28. října 2024 na Květnovém náměstí, bude k vidění úchvatná nabídka ručně vyráběných produktů, lahodné jídlo, prodejci vynikajících potravin a spousta aktivit pro celou rodinu. Chybět nebudou talentovaní řemeslníci, kteří na jarmarku představí své výrobky. Od ručně tkaných textilií přes přírodní kosmetiku až po jedinečnou keramiku a šperky. Vychutnejte si různé lahůdky, domácí sýry, uzeniny či horké nápoje. Děti se mohou zapojit do vzrušujících aktivit v průběhu celého dne.

Festival poctivé české čokolády v Kutné Hoře, 25. – 27. října

Pokud patříte mezi milovníky čokolády, tak by vám rozhodně neměl uniknout třídenní multižánrový festival kvalitní české řemeslné čokolády věnovaný všem milovníkům čokolády, gastroturistům i odborné veřejnosti. Jedná se o první akci tohoto druhu v České republice, na které bude vystavovat většina českých výrobců řemeslné čokolády.Hlavní programovou náplní festivalu Čokoládová republika jsou degustace českých bean-to-bar čokolád, přednášky o čokoládě, čokoládový trh českých řemeslných čokoládoven z celé republiky, ale i koncerty, divadla, cestovatelské pořady, výstavy a filmové projekce. Stranou nezůstává ani program pro nejmenší, v prostoru se nachází i pohádky pro děti a tvořivé dílny.

Sokolnické lovy na Sovinci, 26. – 28. října

Na poslední víkend a státní svátek v říjnu se můžete vydat na hrad Sovinec na Bruntálsku, kde proběhnou sokolnické ukázky lovu s atrapami kořistí, um dravých ptáků, fotografování dravých ptáků při příletech na ruce návštěvníků a další bohatý doprovodný program v historickém prostředí hradu je plné kejklířů a fakírů. Pro nejmenší je pohádková babička, sokolnický spolek Dědictví a bohatý doprovodný šermířský program.

Výlet si můžete užít i v případě, že nemáte vlastní auto. Lze zvolit příjemnou variantu v podobě zapůjčení sdíleného moderního vozu od Anytime carsharing. Zde si v aplikaci stažené do mobilního telefonu můžete vybrat nejbližší zaparkovaný vůz včetně kombíků a můžete na výlet vyrazit okamžitě.

Zdroj: Aspen.pr

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *