Nejen za ovocem vyrazte v sobotu na vrch Krasíkov. Piknikové koše s sebou

Již 22. ročník vyhlášených Slavností jablek se v sobotu 5. října uskuteční opět na vrchu Krasíkově u Konstantinových Lázní, kam se akce vrátila po přestávce už loni. S ohledem na omezené možnosti parkování i kapacitu vrchu se pořadatelé snaží akci postupně vrátit spíše komunitní charakter. Tomu přizpůsobují i program a stánkový prodej. Doporučují vzít si s sebou vlastní piknikové koše a deky, abyste se mohli navzájem pohostit se svými přáteli.

V kapli Máří Magdalény vystoupí od 11 hod. smíšený sbor z Konstantinolázeňska SOUHLAS a od 14 hod. pak VLADIMÍR MERTA trio, na jehož koncert sse jako jediný bod programu bude platit pevné vstupné 100 Kč pro dospělé a 50 Kč pro děti do 15 let. Vstupenky bude možné zakoupit u vstupu do kostela.

Parkování bude zajištěno na louce za fotbalovým hřištěm v Kokašicích, odkud je to pěšky na úpatí vrchu cca 1,3 km. Trasa bude vyznačená. I v letošním roce bude jezdit jablečný expres z Bezdružic a Konstantinových Lázní, který Vás doveze až přímo na úpatí – jeho jízdní řád zveřejníme již brzy . Doporučujeme proto pro příjezd na akci využít dobrého spojení přímým vlakem z Plzně, který jezdí každé 2 hodiny a v Bezdružicích přestoupit na jablečný expres.

SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ VÝROBEK Z JABLEK nebo S TÉMATIKOU JABLEK
Přihlašování do 14:30, vyhlášení výsledku v 16:00. Hlavní cena 2024 Kč.

Z Plzně můžete přijet vlakem: Přímý spoj Českých drah (standardní jízdné) z Plzně hl.n. jede v 8:44, 10:44 a 12:51 do Bezdružic, kde je zajištěn přestup na JABLEČNÝ EXPRES, který Vás doveze až ke Dvoru Krasíkov.

JABLEČNÝ EXPRES jezdí pravidelně každou hodinu po okružní trase Dvůr Krasíkov – Kokašice – Konstantinovy Lázně – Bezdružice – Dolní Polžice – Kokašice – Dvůr Krasíkov za dobrovolné jízdné v doporučené výši 20 Kč / osoba. Spoj zajišťuje AKV bus a.s. – divize Plzeňsko.

TRANSPORT PRO HANDICAPOVANÉ jezdí po okružní trase hřiště – Dvůr Krasíkov – úpatí – vrch Krasíkov každých cca 30 min. Zajišťuje Záchranná služba Royal Rangers.

PARKOVÁNÍ POUZE NA VYHRAZENÉM PARKOVIŠTI za fotbalovým hřištěm v Kokašicích odkud se na vrch Krasíkov můžete vydat krásnou starou alejí a před Dvůr Krasíkov. Cesta z parkoviště na samotný vrch měří cca 1,5 km. Parkování je díky vstřícnosti vlastníků pozemku zdarma.

NOVINKA – cestou z parkoviště vás bude provázet JABLEČNÁ STEZKA – po projití několika stanovišť si budete moci na Dvoře Krasíkov vyzvednout drobnou odměnu.

Zdroj: Slavnosti jablek

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *