Vimperští se dočkají nových tribun a zázemí v areálu letních sportů

Za tři roky se vimperští sportovci, školy i veřejnost dočkají nových tribun a zázemí v areálu letních sportů. V červenci začaly projekční práce a ve středu 2. října se na vimperské radnici konalo jednání za účasti vedení města, městského architekta a představitelů místních sportovních klubů, které budou nový objekt užívat. On-line se zapojili zástupci studia Objektor architekti, jež projekt zpracovává.

„Potřebujeme zpřesnit požadavky a uplatnit připomínky sportovců, aby byl projekt zpracován kvalitně a podle skutečných potřeb hlavních uživatelů. Stávající dvě oddělené tribuny, šatny a střídačky mezi nimi se zbourají a na jejich místě vznikne jeden rozsáhlejší objekt, který v sobě bude kombinovat několik funkcí. Kromě hlediště právě také šatny a sociální zázemí, klubovnu, sklady a také bistro,“ vysvětlil místostarosta Zdeněk Kuncl.

Centrální objekt zázemí s tribunou u fotbalového hřiště bude částečně zapuštěn do svahu a bude průchozí – na straně odvrácené od hřiště bude bistro s venkovním posezením, přecházející plynule do terénu. (Pro občerstvení dnes slouží dřevěný kiosek na protější straně herní plochy.) Uvnitř bude klubovna, několik šaten, toalety a sprchy a také sklady – pro ty budou využity i prostory pod tribunou. Střídačky budou nově naproti tribuně. Nové zázemí bude sloužit i ostatním sportům. Současné šatny používají jen fotbalisté a rozšíření kapacity ocení například i školy – žákům a studentům, kteří chodí do areálu sportovat, nezbývá než si věci odkládat na tribuny.

Projekční práce potrvají zhruba do konce příštího roku a povedou až k získání stavebního povolení. Během příštího roku bude vyjasněn další postup – jakým způsobem město stavbu provede a jaké dotace by mohly být využity (pravděpodobně od Národní sportovní agentury).
Nový centrální objekt zázemí je první fází postupné modernizace vimperského areálu letních sportů, který kromě fotbalového hřiště zahrnuje i atletický ovál, plochy pro volejbal, tenis, házenou a posilování a v roce 2022 vybudované hřiště s umělou trávou na malou kopanou. Na areál navazuje letní koupaliště a sousedí s ním zimní stadion. V budoucnu zde také přibude nová mateřská škola podle návrhu z architektonické soutěže, která se konala na přelomu let 2023/2024.

Zdroj: Město Vimperk – Milan Brabec

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *