TADY VARY přinesou do Kina Beseda deset filmových předpremiér

Od října do června uvede Kino Beseda v Plzni celkem deset předpremiér v rámci filmové přehlídky TADY VARY. Diváci si užijí festivalovou atmosféru, kdy vstoupí do kina po červeném koberci a před filmem uvidí speciální úvod. Cyklus TADY VARY zahájí dlouho očekávaný film Joker: Folie à Deux. Na celou sezónu je v prodeji zvýhodněné předplatné, vstupenky na projekce je možné zakoupit i jednotlivě.

Ve středu 2. října čeká diváky v Kině Beseda první z deseti předpremiér výrazných světových filmů z programu TADY VARY 2024/25. V pokračování snímku Joker, který získal dva Oscary z 11 nominací, dva Zlaté glóby a spoustu dalších cen, se Joaquin Phoenix potká s Lady Gaga a coby Arthur Fleck, potýkající se s dvojitou identitou, narazí na pravou lásku a také objeví hudbu.

Ve stejném měsíci se chystá i senzace letošního festivalu v Cannes. Druhou předpremiérou 23. října bude Anora, komediální love story prostořeké brooklynské striptérky a syna ruského oligarchy. Film režiséra Seana Bakera, přezdívaného jako „Steven Spielberg nezávislého filmu“, si z Cannes odvezl Zlatou palmu.

V listopadu do Kina Beseda přijde Emilia Perez, film, v němž si nadměrně kvalifikovanou, avšak nedostatečně ohodnocenou právničku najme vůdce kartelu, aby mu pomohla uskutečnit plán, který už dlouho a tajně připravuje – podstoupit operaci změny pohlaví. Tento trans-krimi-muzikál aspiruje na titul „nejpřekvapivější film roku.

Na prosinec připravuje tým TADY VARY filmové překvapení, které divákům udělá hezčí Advent. Vloni to byla Láska nebeská, letos název kultovní klasiky, která se vrátí na velké plátno, odhalí během podzimu.

První novoroční předpremiérou bude Parthenopé oscarového režiséra Paola Sorrentina. Žádnému ze současných tvůrců světového formátu se nepodařilo přiblížit se k nalezení dokonalé kinematografické definice krásy jako právě jemu. S osudy čarokrásné hrdinky, zrozené z mořské pěny v Neapolském zálivu, se už posedmé vrátil do soutěže v Cannes.

Dalších pět předpremiér bude následovat v jarní části cyklu TADY VARY od února do června. Všechna promítání přinesou do kin festivalovou atmosféru s červeným kobercem a speciálními úvody k filmům.

Na celou sezónu Tady Vary 2024/25 se vyplatí koupit zvýhodněné předplatné. Za vstup na všech deset projekcí zaplatíte cenu jen za sedm. A když se vám někdy nebude hodit termín, může místo vás přijít někdo jiný, předplatné je přenosné. K dostání je do 23. října v prodejní síti GoOut.

Zdroj: Měšťanská beseda Plzeň

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *