Myslivec a spisovatel z Domažlicka. Novou knížku o něm představuje Hana Hoffmannová

Miloval les a přírodu, teď je jeho odkaz vydán kompletně. Jack Flor má šikovnou pra-pra-praneteř Hanu Hoffmannovou ze Stanětic na Domažlicku. Jack Flor byl myslivcem na Domažlicku, o myslivosti napsal řadu knih. Některé z nich ale dosud nevyšly a svého vydání se dočkaly až teď. A o to se zasloužila už zmíněná Hana Hoffmannová. Knížka o Jacku Florovi představí paní Hana v Domažlicích v knihovně Boženy Němcové 11. září od 17 hodin. Kmotrem bude radní Plzeňského kraje pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libor Picka.

“Byl to vlastně myslivec a spisovatel. Narodil se 2. listopadu 1895, knihy začal vydávat v roce 1934,” říká Hana Hoffmannová. “Byl to velmi hodný pán. Já jsem byla malá holčička, když jsme k němu jezdili, měl rád přírodu, les, takže choval i včely. A já jako maličká jsem k němu chodila vždycky pro žvýkačku,” vzpomíná.

Jack Flor pocházel z rodiny myslivců, lesníků a měl velmi rád les a přírodu a tu práci kolem toho. A všechno začal to dávat na papír a do knížek. Vydával příběhy v různých časopisech. Jeho skutečné jméno bylo Jakub Děkan. Na Domažlicku působil celý život. “Bylo panství Kout na Šumavě, byl to Trhanov a potom vlastně podzámčí a celý ten region, sloužil pod hrabětem Šternberkem,” vypráví Hana Hoffmannová.

Nejnovější knížka o Jacku Florovi vychází díky Plzeňskému kraji. “Všem, kdo ji už viděli, se moc líbí,” říká Hana Hoffmanová. Jakub Děkan, alias Jack Flor, toho pro svůj region hodně udělal, právem teď hejtmanství podpořilo vydání souhrnného díla o něm.

Na snímku je paní Hanna Hoffmannová s novou knížkou o Jacku Florovi. Křest bude mít 11. září v Domažlicích.

 

 

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *