Temelín obhájil své loňské vítězství ve všetečském fotbalovém turnaji

Už poosmadvacáté v řadě zavzpomínali v úterý 5. července fotbalisté z Všeteče a okolí na svého kdysi předčasně zesnulého spoluhráče a kamaráda Pavla Macharta. Vítězem memoriálu nesoucího jeho jméno, se stal celek Temelína a obhájil tak své loňské prvenství. Za ním se seřadily týmy Neznašova, Bohunic, Albrechtic nad Vltavou a Všeteče.

„Turnaj vznikl spontánně po smrti našeho spoluhráče a kamaráda Pavla Macharta. Akce měla úspěch, hlásila se další družstva, rostl počet diváků a tak jsme samozřejmě chtěli zvýšit jeho celkovou organizační kvalitu. Chyběly ale finanční prostředky. Díky spolupráci obce s Jadernou elektrárnou se nám postupně podařilo získat kvalitnější zázemí klubu, hřiště, míče, sítě a další vybavení klubu. Podporu získáváme i na vlastní zajištění memoriálu, včetně doprovodného programu. Z původně malé akce se postupem času stala nová obecní sportovní tradice,“ uvedl ředitel turnaje Radek Voneš z SK Všeteč. Doplnil, že do turnaje se po třech letech znovu vrátil tým Bohunic, kterému se po této odmlce podařilo opět sestavit vlastní kompletní jedenáctku.

Hrálo se ve skvělé divácké kulise, v pohodové atmosféře slunečného letního dne. A to i přesto, že ještě krátce před tím, než starosta Všemyslic Karel Tůma turnaj zahájil, stále pršelo. Déšť ustal náhle. Jakoby mávnutím kouzelného proutku. Podle přítomných to shora zařídil právě Pavel Machart. Tomu odpovídaly i výkony na hřišti. Z hráčů bylo cítit, že vzájemnou rivalitu nechali doma a přijeli si do Všeteče zasportovat a pobavit se spolu se svými sousedy.
I přesto to na hřišti občas zajiskřilo. Padla i jedna červená karta. Hřiště musel opustit směnový inženýr Jaderné elektrárny Temelín Václav Havlíček z týmu Albrechtic, který v obci s klíčem a mečem ve znaku žije se svou rodinou už několik let. „Je to patrně první vyloučení v celé historii turnaje,“ hlásil se smíchem Voneš. Bylo zjevné, že červená karta všechny pobavila a stala se dalším potvrzením kvality turnaje a hráčského nasazení. „Řekl mi něco nehezkého,“ vysvětlil svůj „faul“ protihráče Havlíček. Mezi fotbalisty i diváky přesto nadále vládla skvělá atmosféra.

Dalo by se říci, že všichni ze zhruba tří stovek přítomných se navzájem znají. Ostatně obce, z nichž všechny zúčastněné celky pochází, od sebe dělí jen pár kilometrů. Neznašov, Všeteč a Bohunice jsou místními částmi Všemyslic, Albrechtice a Temelín leží hned vedle. Všechny navíc spojuje blízkost elektrárny.

Na všetečském fotbalovém hřišti samozřejmě nechybělo občerstvení. O večerní program se po předání cen postarala kapela Lazareth. „Memoriál Pavla Macharta je setkáním sousedů a přátel z celého okolí. Děti se vyřádí, mladí si zasportují, starší zavzpomínají a všichni společně se pobaví,“ konstatoval Tůma.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *