Vyrazte do Plzně a jejího okolí ještě před začátkem letní sezóny

Nejste-li milovníci lyžování a sněhu vůbec, a přesto plánujete několikadenní relax v době, kdy jsou hory plné návštěvníků, vyberte si k návštěvě třeba Plzeňsko. Sníh tam napadne jen párkrát do roka, zato vám místo nabídne spoustu zajímavostí a na ubytování penziony na Plzeňsku, nejen v samotné Plzni, ale i na dalších místech kraje.

A kam vyrazit? Nejdřív se snad unavit na pěkné procházce kolem Hromnického jezírka. Tato přírodní památka kousek od stejnojmenné obce Hromnice severně od Plzně vás překvapí svojí netradiční načervenalou barvou. Jedná se sice o přírodní památku, nicméně vzniklo uměle jako pozůstatek lomu na těžbu břidlice. Návštěvníky neuvítá žádná blankytně modrá hladina, jezerní voda je unikátní svým zbarvením dočervena. To je díky sloučeninám železa. Už ve středověku se tam těžila břidlice, z níž v 18. století místní získávali zvláštním způsobem kyselinu sírovou. Po skončení těžby z jámy vzniklo až 60 m hluboké jezírko, které opravdu není vhodné ke koupání. Voda v jezeře je totiž slabým roztokem kyseliny sírové, a tak jde o naprosto sterilní prostředí bez jakékoliv známky života. Za výlet však Hromnické jezírko určitě stojí. Ubytování v blízkosti Hromnic nabídne penzion Zruč-Senec či penzion Plasy.

V dalších dnech návštěvy Plzeňska už se můžete věnovat jen relaxu. Ten nabízí například moderní dvoupatrové wellnesscentrum Konstantinovy Lázně s panoramatickým výhledem do lázeňského parku. V přízemí vás čeká bazén s příjemně vyhřátou vodou, vířivky a Kneippovy chodníčky. V prvním patře na vás pak bio sauna, finská sauna, parní lázeň, Star Trac fitness centrum a různé druhy terapií, od masáží přes pleťová ošetření až po koupele. Ubytování je přímo v místě, nabízí ho penzion s hodnocením „velmi dobré“ i penzion označený jako „perfektní“. Další možnosti ubytování v penzionech v okolí můžete najít na portálu Penzion.cz.

K Plzni patří pivo a proto v Plzni nemůžete minout pivní lázně pivovaru Purkmistr. Jeho vany jsou plněny speciální koupelovou lázní složenou z várky piva plzeňského typu a dalších ingrediencí. K vaně je navíc přistaven dřevěný soudek se světlým ležákem Purkmistr, z nějž si sami můžete dle libosti čepovat.
Po každé koupeli vás čeká pobyt v relaxační místnosti v suchém zábalu. Využít je možné také chmelovou lázeň a k dispozici je i lázeň rašelinová, čokoládová či levandulová. Po proceduře se vám už nebude chtít chodit někam daleko. Ubytovat se tedy můžete přímo v areálu pivních lázní, nebo navštívit sousední nedaleký penzion.

Ilustrační foto

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *