Na šumavském Špičáku dnes zprovoznili Slalomovou sjezdovku. Sněhu je dost

Ve středisku Ski&Bike na šumavském Špičáku se podařilo zprovoznit avizovanou sjezdovku číslo tři – Slalomovou. Neboli v místní slangu „Slalomák“, obtížnost červená, délka 1405 metrů. „Spustili jsme ji dnes ráno, leží na ní 50 cm technického sněhu a svezení po ní je parádní. K dnešku máme tak otevřeno přes 70 procent sjezdovek v areálu,“ informuje ředitel areálu Vladimír Kasík.

Pro lyžaře je každý den v provozu skibus, který je ze vzdálenějších parkovišť (např. od hotelu Karl na Špičáckém sedle, Kaskád nebo z okolí Železné Rudy) dopraví k hlavnímu parkovišti areálu naproti hotelu Stella. Odtud už mohou sjet na lyžích po přibližovací cca 200metrové sjezdovce ke všem hlavním tratím a vlekům včetně čtyřsedačkové lanovky. Zpět k zastávce skibusu se dostanou vlekem a pak několik desítek metrů pěšky.

„Právě většinou na Štěpána 26.prosince a potom v další dny nám návštěvnost roste, protože hlavně rodiny v tomto čase přijíždí po Vánocích strávených doma do zdejších apartmánů a hotelů,“ dodává Kasík. Samozřejmě svoji roli sehraje vždy počasí. Obavy z předpovědi především na období posledních dvou dnů starého a začátku nového roku sice panují, ale pravda je, že žádnému z využívaných meteorologických systémů se zatím přesné predikce moc nedaří.

Na otevřených sjezdovkách Ski&Bike Špičák stále leží v průměru 50 centimetrů sněhu. Kromě nově otevřené Slalomové se tu lyžuje na sjezdovkách Turistická (modrá) s přejezdem na trať U zalomeného (červená). Dále na Spodní Šanci (modrá), kde se ve středu, pátek a sobotu koná od 18,30 hodin večerní lyžování. Pod hotelem Sirotek jsou k dispozici sjezdovky (modré) pro děti a začátečníky, a pohyblivý koberec kousek od nástupu na lanovku u chaty Hanička.

Zdroj: Ski&Bike Špičák, ilustrační foto

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *