V plzeňské zoo začíná v pondělí sezónní provoz. Těšit se můžeme třeba na unikátního kolibříka

V pondělí 1. dubna začíná sezónní provoz Zoo Plzeň. Pokladny budou v provozu v čase od 8  do 18 hodin; areál bude otevřen do 19 hodin; do provozu vstupuje i DinoPark. Od úterý 2. dubna se dvakrát denně konají i sokolnické ukázky v amfiteátru.

Do zoo se můžete přijít podívat i na unikátního kolibříka. “V závěru roku  2018 jsme získali z odchovu Weltvogelparku Walsrode v Německu kolibříky Amaziliiny (Amazilia amazilia). Zástupci této čeledi  jsou chováni v plzeňské zahradě vůbec poprvé,” zve mluvčí plzeňské zoo Martin Vobruba. “V tuzemských zoo jde rovněž o ojedinělý počin. Chov kolibříků je velmi náročný. Kolibříci jsou známi tím, že jako jediní ptáci mohou létat pozadu a také velkou frekvencí mávání křídel až 90x za vteřinu,” říká.

Trojici těchto ptáčků spatří návštěvníci v pavilonu nosorožců ve voliérách v expozici proti vnitřní ubikaci nosorožce Baabua. Zatím si zvykají na místní prostředí, později budou vypuštěni do velké vnitřní expozice s rostlinami. Expozice byla v loňském roce doplněna vhodnými rostlinami, vzhledem k tomu, že jde o nektarožravé ptáky.

Tento druh kolibříka, který dosahuje hmotnosti 5 g a velikosti 11 cm, chová 6 evropských zoo. Na rozdíl od svých příbuzných obývá i sušší otevřenou krajinu a také městské parky a zahrady.

Foto Tereza Holá 

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *