Piráti odmítají prodej Pekla. Zastupitelům navrhnou prověřit technický stav důležitých staveb v majetku města

Ať se jedná o Rooseveltův most či KD Peklo, v obou případech je město nuceno bezodkladně reagovat na nevyhovující technický stav těchto objektů neplánovanými investicemi v řádu desítek až stovek miliónů. Jedním z navrhovaných opatření je i prodej uzavřeného KD Peklo. To Piráti důrazně odmítají a budou žádat, aby město předcházelo budoucím překvapením například tím, že provede technický audit významných městských objektů.

Jak vyplývá z podkladů pro zasedání Zastupitelstva města Plzně, je stav Rooseveltova mostu na pátém stupni ze sedmi, tj. špatný stav. V rozpočtu města se nově objevila částka 29,5 milionu na jeho bezodkladnou opravu, která bude hrazena z provozních nákladů Správy veřejného statku. “Zamrazilo mě z toho, že denně jezdím po mostě, který je ve špatném technickém stavu. Zajímá mě, od kdy to město ví, a jestli zjišťuje, zda podobné nebezpečí nehrozí i jinde,” říká zastupitel Daniel Kůs z Pirátské strany.

V informativní zprávě pro zastupitele je rovněž zmíněn odhad nákladů na komplexní opravu KD Peklo ve výši půl miliardy korun. Takový výdaj by ale mohl ohrozit financování plánované rekonstrukce tramvajové vozovny na Slovanech. Předseda zastupitelského klubu Pirátů Pavel Bosák k tomu dodává: “Nemůžeme jen reagovat na Jobovy zvěsti a překopávat kvůli tomu rozpočet. U zásadních staveb, a to nejen u mostů, bychom co nejdříve měli důkladně prověřit jejich stav a s předstihem se připravit na možné budoucí náklady.”

KD Peklo byl v loňském roce uzavřen poté, co se během zahajované rekonstrukce zjistilo rozsáhlé napadení dřevomorkou. Zastupitelé budou zvažovat, zda objekt nákladně opravit nebo prodat. Předkládanou možností je i provoz objektu koncesionářem při zachování vlastnictví města.  (tz)

Ilustrační foto

Mohlo by se vám líbit...

1 odpověď

  1. 8.2.2019

    […] Piráti už před jednáním zastupitelstva upozornili, že jsou zásadně proti prodeji Pekla. https://www.ceskypohled.eu/pirati-odmitaji-prodej-pekla-zastupitelum-navrhnou-proverit-technicky-sta… […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *