Nová služebna strážníků v Polední ulici znamená větší bezpečnost ve čtvrtém obvodě

Občanům čtvrtého obvodu slouží nová obvodní služebna Městské policie Plzeň–Doubravka v Polední ulici v Lobzích. Slavnostní přestřižení pásky završilo více než deset let trvající snahu o umístění doubraveckých strážníků do prostor, kde naleznou trvalé zázemí.

V roce 2006 se strážníci přestěhovali ze služebny v Mohylové ulici do objektu v Rádiové ulici, který však nebyl ve vlastnictví města Plzně a využívání bylo sjednáno pouze po dobu deseti let. Navíc díky své velikosti ani neumožňoval podstatně navýšit počet strážníků. „Hlavním důvodem (současného stěhování) bylo vytvořit dobré zázemí strážníkům tak, aby mohli kvalitně vykonávat svoji práci. Jedním z hledisek, proč byla služebna umístěna do této lokality, je to, že nyní bude pokryta dohledem městských strážníků i státních policistů celá Doubravka od Polední po Hřbitovní ulici, kde  se nachází obvodní oddělení státní policie,“ uvedl plzeňský primátor Martin Zrzavecký.

Nová služebna vznikla rekonstrukcí budovy bývalého výměníku za přispění Magistrátu města Plzně a Plzeňské teplárenské a.s. Strážníci budou i nadále vykonávat nepřetržitou službu v městském obvodě Plzeň 4. Novou služebnou nezískají jen potřebné zázemí, ale budou mít k dispozici i nové technologie, které doposud chyběly. Jde například o monitorovací místnost kamerového systému, jehož využívání přispěje k větší bezpečnosti v obvodě. Budova poskytne místo i pracovníkům z Odboru analýzy a prevence kriminality Městské policie Plzeň, výstrojnímu skladu plzeňských strážníků, ale své zázemí v něm najdou i řidiči Dopravních podniků. Samozřejmostí je bezbariérový přístup pro veřejnost.

 

 

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *