Tramvaj na Vinice a bezplatná MHD pro děti a seniory. I to je plán KSČM do voleb v Plzni

Komunisté budou prosazovat urychlené rozšíření tramvajové linky na Borská pole. Na tramvajovou dopravu chtějí napojit i sídliště Vinice. V plánu mají také dobudování severozápadního obchvatu města i vodohospodářské infrastruktury v některých okrajových lokalitách Plzně. V novém zastupitelstvu chtějí řešit zásobování města pitnou vodou dalším zdrojem či zdroji pitné vody, abychom nebyli závislí jen na jednom, jak je tomu teď.

Do komunálních voleb v Plzni je povede současný zastupitel a uvolněný předseda kontrolního výboru na hejtmanství Václav Štekl. Hlavními tématy volebního programu KSČM je posílení bezpečnosti ve městě, rozšíření tramvajových linek, snížení předplatného v městské dopravě a hledání náhradního zdroje pitné vody pro vodárnu.

“V Plzni se výrazně zhoršila bezpečnostní situace, především v ulicích v centru Plzně, díky mnoha zahraničním pracovníkům, kteří pracují v Plzni v několika velkých továrnách a narušují zejména ve večerních hodinách veřejný pořádek a soužití občanů,” konstatoval Štekl. “Jako rychlé, finančně pro město únosné a účinné řešení se jeví rozšířit počet příslušníků městské policie, kteří by byli v ulicích a dohlíželi na veřejný pořádek. Spolu s tím musí probíhat další opatření v koordinaci s dalšími orgány,” vysvětluje lídr.

“V oblasti sociální plánujeme vybudovat dům pro seniory se zvláštním režimem a řešit otázku dostupnosti bydlení pro mladé rodiny formou výstavby levnějších nájemních bytů za asistence města,” informoval Štekl. Třešničkou na dortu ve volebním programu KSČM je zavedení bezplatné hromadné dopravy pro děti, studenty a seniory. Pro ostatní by se předplatné mělo zlevnit.

Ilustrační foto tramvaj.cz

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *