Festival Vltava Open zahájil turistickou a plavební sezónu na řece

Skvělé kapely a bohatý kulturní program čekal na návštěvníky letošního 8. ročníku festivalu Vltava Open, který odstartoval novou turistickou a plavební sezónu na řece. 

Celou akci, která patří spolu s městskými slavnostmi nesporně mezi nejvýznamnější kulturně společenské události ve městě, zahájil symbolickým odemknutím řeky pro lodní dopravu starosta Milan Šnorek. „Je to současně jedna z největších akcí v rámci letošního Oranžového roku v okolí temelínské elektrárny a právě i díky podpoře ČEZ je celý festival, jež lze také označit za slavnostní zahájení letošního vltavotýnského kulturního léta, veřejnosti přístupný zdarma,“ uvedl starosta.

Zábavu si na nábřeží a v přilehlém parku našel každý. Destinační společnost Vltavotýnska inRegio, která je spolu s městem a jeho kulturními organizacemi hlavním pořadatelem Vltava Open, připravila pro všechny příchozí velmi pestrý doprovodný program. Chybět tak nemohla divadelní představení, tvořivé dílny a buskeři, k dispozici byla venkovní čítárna, půjčovna lodí a paddleboardů, fotokoutek či facepainting, řeka i dostatek jídla a pití. Kdo chtěl, mohl vyrazit na vyhlídkovou plavbu. (tz)

Ilustrační foto

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *