Strážníci neměli jinou možnost, do bytu museli vlézt oknem

Pozornému muži v Plzni na Doubravce neuniklo dnes brzy ráno volání o pomoc sousedky bydlící ve vedlejším bytě a zalarmoval městskou policii. Do Těšínské ulice okamžitě vyrazila hlídka strážníků. A protože jim nemohla žena otevřít, vlezli dovnitř oknem.

“Na místě se strážníci dozvěděli, že  paní  má vážné zdravotní problémy.  Přes vchodové dveře bytu se hlídka hned snažila s ženou navázat hovor,  což se zdařilo. Seniorka jim řekla, že minulé ráno při cestě na toaletu uklouzla, upadla na podlahu a sama bez pomoci nedokáže vstát, žádala okamžitou pomoc,” popisuje mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Na místo si přivolali doubravečtí strážníci své kolegy ze služebny Bory. Ti zjistili, že vchodové dveře od bytu jsou vybaveny dvojím  bezpečnostním  zámkem, a proto by bylo použití speciálních planžet bezúčelné. Žena mezitím stupňovala své naléhání, bylo zřejmé, že trpí bolestmi. Ke vstupu do bytu se rozhodli strážníci použít jinou variantu –  okno. “K němu se dostali za použití teleskopického žebříku, okno pomocí planžet otevřeli  a  vlezli  dovnitř. Tam pak našli seniorku ležet na podlaze v prostoru mezi koupelnou a toaletou. Stěžovala si jim pouze na otlačeniny vzniklé dlouhodobou strnulou polohou, ve které se dlouhou dobu nacházela. Jelikož neměla žádná viditelná poranění zapříčiněná pádem, pomohli ji, zvedli a přemístili do kuchyně, kde jí posadili na židli.  Vzhledem k okolnostem a k jejím zdravotním obtížím, se kterými se léčí, byla na místo přivolána zdravotnická záchranná služba, která si jí převzala do své péče,” informuje Jana Pužmanová.

Foto MP Plzeň

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *