Vladislav Třeška se stal členem vědecké rady ministerstva zdravotnictví

Přednosta chirurgické kliniky Fakultní nemocnice v Plzni a proděkan Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni Vladislav Třeška se stal členem obnovené vědecké rady ministerstva zdravotnictví. Do svého poradního orgánu ho jmenoval ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (ANO). Vědeckou radu povede předseda České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně Štěpán Svačina. 

“Přál bych si, aby mi vědecká rada byla poradní oporou v odborně náročných tématech, jakými jsou např. věda a výzkum či otázky vzdělávání,” prohlásil na jejím prvním zasedání ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. “Je mou snahou, aby členská základna vědecké rady byla svým složením opravdu reprezentativní a obsáhla všechny základní odbornosti,” dodal Adam Vojtěch.

Vědecká rada reprezentuje současný stav vědeckého poznání v klíčových oborech české medicíny a je nápomocna ministrovi v rozhodování v klíčových otázkách českého zdravotnictví. Členy vědecké rady jsou přední zástupci odborné veřejnosti z oblasti zdravotních služeb, vědy, výzkumu a vzdělávání.

 

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *