Když ho našli, byl polomrtvý. Tak týraného psa vedoucí útulku ještě v životě neviděla

Smutný týden, a zřejmě nejenom ten, má za sebou malý kříženeček, kterého našli v sobotu v Kosově u Boru na Tachovsku. Malý pejsek údajně ležel už několik dní na jednom místě. “Nález hlásila všímavá obyvatelka. Ihned jsme vyjeli na místo, a tam našli pejska v opravdu zuboženém stavu, byl nutný okamžitý převoz na veterinární pohotovost v Plzni,” uvedla vedoucí tachovského útulku U Šmudliny Gabriela Jägerová. 
Podle jejích slov se zdá, že pejsek skončil v rybníce, neboť byl cítit silně rybinou, avšak na jeho těle bylo znát i mnoho různých zranění a byl velmi vyhublý, což vyvolává řadu otázek.  “Za těch devět let, co dělám v útulku, jsem nikdy nic takového neviděla. Doktorka se snažila psovi změřit teplotu, ale ten byl tak podchlazený, že na něj teploměr vůbec nefungoval. Kromě toho, že byl pejsek úplně podchlazený, tak je i vyhublý na kost a má na sobě několik ran.  Rozhodla jsem se, že podám trestní oznámení,“ uvedla Jägerová s tím, že na pohotovosti museli strávit hodiny, než měli všechny výsledky o stavu, zda mu neselhávají orgány.
O tom, zda pejsek přežije rozhodovala noc ze soboty na neděli. Byl úplně apatický, odmítal stravu, nehýbal se, na nic nereagoval. “Dali jsme ho na kapačky, dostal léky, na nic nereagoval. Po půlnoci najednou zvedl hlavičku, zavrtěl ocáskem. K ránu už se šel trochu napít a dnes už i něco snědl. Stále je moc slabý a odpočívá, ale vypadá to nadějně,” věří vedoucí útulku.
Martina Sihelská
Foto archiv útulku

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *