Fenka majitele našla, kočka v útulku ještě čeká

Zatoulaná kočka na parapetu okna ve Studentské ulici a potulující se starší fenka v ulici Hluboká byli ve středu zaměstnali plzeňské strážníky.

“Pár minut po půl jedné odpoledne volala na linku městské policie žena, kde operačnímu strážníkú oznámila, že v ulici Hluboká už zhruba dvě až tři hodinky postává před jedním z domů osamocená zmatená fenka a nikde v okolí není nikdo, komu by zřejmě patřila,” informuje mluvčí strážníků Jana Pužmanová. Hlídka ze skupiny pro odchyt cca 13 let starou fenku křížence odchytla, a protože se u ní nepodařilo zjistit majitele, jelikož nebyl u ní nalezen identifikační čip, naložila jí do služebního vozu a odvezla do útulku. Tam si jí asi po dvou hodinách vyzvedl její původní průvodce, který jí měl hlídat svému synovi. Zvíře se mu však při venčení vyvléklo z obojku a uteklo.

V podvečer strážníci z odchytové skupiny zamířili do Studentské ulice, kde se na parapetu okna u vchodových dveří usadila zatoulaná kočka. Podle obyvatelky domu, která záležitost městské policii oznámila, zvíře na parapetu sedělo a mňoukalo od středečního rána. Nikdo se k němu nehlásil, se stejným výsledkem se žena doptávala na jejího majitele přímo v domě. Kočka také skončila v útulku a majitel si ji tam může vyzvednout.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *