Na Velkém Javoru na vás čeká první šestisedačková lanovka na světě se systémem automatického bezpečnostního zavírání pro děti

Na horských sjezdovkách v normálním dojezdu od Plzně, což je autem tak půldruhé hodiny a vlakem dvě, je sněhu dost, a tak si můžeme vybírat, kam vyrazíme. O svátcích a pak i o víkendech bude na lyžování času dost, tak co dělat doma. Špičkové podmínky nabízí Velký Javor pár kilometrů za česko-bavorskou hranicí. Z Plzně to není ani sto kilometrů. Na lyžování nás tam zve Andreas Stadler z tamního lyžařského střediska.

“Náš Velký Javor (Großer Arber) je nejoblíbenější a největší rodinné lyžařské středisko v Bavorském lese. Ať už jsou vaší doménou sjezdovky, běžky, carving, skialpinismus nebo snowboarding, u nás na Velkém Javoru najde každý tu pravou sjezdovku pro své schopnosti,” láká na návštěvu Stadler.

Začátečníci i ti, kdo na lyžích dlouho nestáli, se na Arberu krásně rozjezdí za vynikajících podmínek jednoho z nejpříjemnějších lyžařských středisek v Německu. Na Sonnenhangu (neboli Slunečním svahu) na své malé i velké návštěvníky čeká rodinná šestisedačková lanovka – první na světě se systémem automatického bezpečnostního zavírání pro děti – a oblíbený dětský ráj ArBär potěší díky dětské trati s časomírou a čtyřem pohyblivým pásům všechny mladé lyžařské naděje. Kromě toho máme u nás v ArberLandu celkem 14 lyžařských a snowboardových škol s profesionálně vyškolenými instruktory. Naši ochotní spolupracovníci se těší na vaši účast na jednom z mnoha kurzů pro lyžaře každého věku i úrovně.

“Zatímco bude lyžařský dorost pilně trénovat pod dozorem v našem dětském ráji ArBär, zveme naše zkušené návštěvníky, aby si vyjeli sedačkou Nordhang (Severní svah) a šestimístnou kabinkovou lanovkou až těsně pod vrchol Velkého Javoru. Odtud vedou do údolí různé náročné sjezdovky,” říká Stadler.

Nejznámější sjezdovkou je černočerná trať světového poháru, se kterou se již popralo mnoho osobností mezinárodního lyžařského sportu.

Od 16. prosince 2017 do 9. dubna 2018 jsou sjezdovky na Velkém Javoru otevřené denně od 8,30 do 16 hodin. Na Štědrý den jen do 14 hodin.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *