Na Špičáku připadlo od rána 20 centimetrů sněhu, začalo už i večerní lyžování

Od čtvrtečního brzkého rána na Špičáku připadlo 20 cm přírodního sněhu, takže na sjezdovkách ho nyní je 60-90 centimetrů. S výjimkou černé Šance a několika dílčích úseků, již má šumavský Ski&Bike Špičák otevřenu většinu sjezdovek v areálu. „Leží na nich 60 – 90 centimetrů sněhu v kombinaci přírodního s technickým. Stále navíc zasněžujeme a sem tam něco připadne,“ charakterizuje aktuální podmínky provozní ředitel střediska Vladimír Kasík. V pracovních dnech tohoto týdne byly tratě volné a vůbec nikde se nečekalo ani na vleky.

Od středy 13.prosince už začalo na rodinné Spodní Šanci i večerní lyžování. „ Tento týden bude ještě v pátek 15.12., odtoho příštího pak každou středu, pátek a sobotu vždy od 18,30 hodin,“ dodává Kasík. Do zítřka (pátku 15.12.)také platí ceny vedlejší sezony.

A kde se na Špičáku nyní svezete? Po sjezdovce č. 1 Turistické,horní části č. 3 Slalomové s přejezdem na č. 2 U Zalomeného, na Spodní Šanci nebo v areálu pro děti a začátečníky Pod Sirotkem. V provozu je také dětské lyžařské hřiště s pojízdným kobercem pro nejmenší před chatami Hanička a Blaženka, normálně funguje lyžařská škola a půjčovna. Nejpozději v sobotu 16.12. se otevře Slalomová (č. 3) v celé své délce.

 

 

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *