Poznáváte okolí Berounky? Z centra Plzně je to na stezku u Zábělé jen kousek

Plánujete dvou až tříhodinový pěší výlet v blízkosti Plzně? Visit Plzeň nabízí procházku naučnou stezkou Zábělá.  Ta vede z Bukovce k Dolanskému mostu údolím řeky Berounky. Prochází chráněným územím Přírodní rezervace Zábělá v kaňonu řeky Berounky. Celkem měří šest kilometrů.

Na trase, která vede po lesních cestách a pěšinách, je devět zastavení a jedna vyhlídka na Berounku. Stezka se věnuje hlavně přírodě kolem Berounky, ale nezapomíná také na historicky zajímavá místa jako je například výletní restaurace nad řekou a železnice, která do této lokality dříve vozila turisty.

https://www.visitplzen.eu/naucna-stezka-zabela/

Stezka je určená pro pěší dospělé i fyzicky zdatnější děti. Vhodná naopak není pro cyklisty, kočárky, vozíčkáře. Na trase uvidíte přírodní, lesnické i historické a technické zajímavosti

Nástupní a koncové body stezky naleznete v mapě zde: Zábělá (autobusová zastávka), Bukovec (zastávka autobusu) a Dolanský most (autobusová zastávka Dolany 1 km).

Stezka je vyznačena turistickým značením pro naučné stezky, velká část trasy vede v souběhu se žlutou turistickou značkou. Informační brožura naučné stezky Zábělá je ke stažení zde.

Zdroj: Visit Plzeň

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *